dimecres, 5 de febrer del 2014

DEEP IMPACT (per Marc Vargas)

TITOL (Traduït i original): Deep impact (impacte profund)


DIRECTOR: Mimi Leder


PAÍS: Amèrica



PRODUCTORA: Paramount Pictures



ACTORS: 

Robert Duvall, Téu Leoni, Elijah Wood, Morgan Freeman


RESUM:

Leo Biedermen, un adolescent, descobreix un nou cometa que s'està apropant a la Terra. Té un diàmetre d'11kms i si xoca contra la Terra, la destruirà. Al cap d'un any de que el jove descobrís el cometa, el president fa públic un comunicat oficial a la població. El nom del planeta serà el nom de l'adolescent i al doctor que el descobreix oficialment. En el comunicat del president, es diu que s'està intentant aturar-lo, per mitjà d'una nau anomenada Messiah. Amb aquesta nau intentaran destruir el cometa.
L'únic problema en que es troben, és que quan el fan destruir, el cometa es parteix en dos. Una part de 2kms i un altre de 9 kms. Aquest últim pot destruir totalment el planeta. La vida vegetal durarà unes tres setmanes i la vida animal pocs mesos. També caurà un núvol de pols que durarà uns dos anys. és per això, que es creen com una espècie de llocs on una sèrie de gent pre-seleccionada podrà refugiar-se a l'hora de l'impacta. Durant el transcurs de la pel•lícula, la periodista Jenny Lerner va informant sobre el que va passant en relació al cometa. Leo i Lerner queden seleccionats però la familia de la novia de Leo i la mare de Lerner no.  Per tant, Leo quan està a punt de refugiar-se, va a buscar a Sarah i Lerner dona el seu lloc a una companya de treball i a la seva criatura. Ja queden pocs dies per la caiguda del cometa i el president informa que la part petita impactarà en el mar i la gran per la zona de Canadà. I així succeeix, la primera part impacta contra el mar i provoca un gran tsunami.
Com a última opció,  els tripulants de la nau Messiah, impacten contra el cometa i el destrueixen en moltes parts.
Tot i que el primer cometa provoca milions de morts, gràcies a la nau Messiah se'n salven milions i milions de més. 



TEMES CIENTÍFICS QUE ES TRACTEN:

Astronomia principalment. Durant tota la pel•lícula parlen sobre temes del cometa.
També he sentit algun tema científic parlat puntualment durant la pel•lícula com: paleontologia, geologia i climatologia. 




COMENTARI PERSONAL (Sobre la pel•lícula i sobre l'enfoc dels temes científics).



Bé, és una pel•lícula interessant de veure. Està clar que és una pel•lícula de ciència ficció. Tracta d'un tema que molt difícilment pot passar avui en dia, però sempre es possible. Tot i així, ha estat molt bona. No l'havia vist mai, i m'ha agradat força. És un tema en que no necessites una gran base sobre astronomia per entendre la pel•lícula i això fa que sigui més entenedora que d'altres pel•lícules. També fa reflexionar que en aquesta vida, unes persones donen la vida pels altres. No es valora tant aquest aspecte en la pel•lícula, i ho hauria de fer més. També és una mica com a injust que s'informi a la població sobre el cometa al cap d'un any de saber-ho i que només certes persones es podrien salvar. Finalment, la pel•lícula podríem dir que acaba mitjanament bé després que durant tot el film només es vegin escenes negatives. La recomano totalment a tots els públics. Tot i que algú pugui pensar que perquè és una pel•lícula del 1998 serà antiga, doncs està equivocat. És una pel•lícula amb molts bons gràfics i molt avançada per la seva època.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada